Bublanina jogurtová s malinami
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Bublanina, to je léto a ovoce. Spousta ovoce! Ovoce, které nám nejvíce chutnalo v bublanině jogurtové, má plody, které jsou složeny z drobných kuliček sytě růžové barvy. Ano, maliny! Jejich sladká jen decentně kyselkavá chuť v kombinaci s bílým jogurtem dává vzniknout opravdu neodolatelné osvěžující bublanině. Jogurtovou bublaninu můžete ale vyzkoušet prakticky se všemi druhy ovoce a nikdy nepochybíte.
Máslo rozpustíme a poté necháme zchladnout.
Žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do světlé pěny. Za stálého šlehání přidáme jogurt a vlažné máslo.
Smícháme směs BAKE A CAKE s kypřicím práškem.
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
Do žloutkové pěny vmícháme nejprve sypkou směs a poté velmi zvolna a opatrně sníh z bílků.
Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto. Těsto poklademe malinami.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 25 minut.
Bublaninu jemně poprášíme moučkovým cukrem, až když je zchladlá.
Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou.