Brokolicový páj
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Vyzkoušejte kombinaci protizánětlivých mouk a velmi účinné brokolice, která má mimo jiné protirakovinné účinky. Čerstvá šalvěj dodá koláči zajímavou chuť.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na koláč o průměru 27 cm vyložíme papírem na pečení.
Brokolici vidličkou rozmačkáme najemno, vmícháme nasekanou cibuli a rozdrcený česnek. Mouky smícháme s práškem na pečení a kořením (mimo kmín, ten dáme až na závěr), přidáme mandlové mléko a vejce a vymícháme těsto. Necháme jej chvíli odležet. Na dno formy rozmístíme brokolici (jen lehce) a zalijeme připraveným těstem a posypeme kmínem, případně ještě trochou hrubé soli. Dáme péct na 30 minut. Necháme vychladnout a podáváme.