Quiche bramborový
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na náplň
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Bramborový quiche by se také klidně mohl jmenovat Farmářský koláč. Brambory, cibule, sádlo a vejce jsou totiž základní přísady, které najdete na každé dobré farmě. Kdo miluje jednoduché chutě, bude nadšený. K přednostem tohoto slaného koláče patří i nízké náklady.
1. Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme se špetkou soli. Zapracujeme studené máslo, sýr a víno. Prohněteme, dokud se přísady nespojí v hladké těsto.
2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň půl hodiny, nejlépe do druhého dne.
3. Těsto vyválíme a přeneseme do formy. Propícháme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a zatížíme suchými luštěninami (cizrna, fazole, čočka). V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme cca 10–15 minut. Vyndáme z trouby, odstraníme papír s luštěninami a necháme vychladnout.
4. Brambory nakrájíme na velmi tenké plátky (nejlíp nám to půjde škrabkou) a jemně osolíme. Cibuli nakrájíme na půlkroužky. Brambory s cibulí opečeme na sádle dozlatova a necháme vychladnout.
5. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky rozmícháme v míse se strouhaným sýrem, osolíme a opepříme dle vlastní chuti. Do žloutkové směsi vmícháme brambory s cibulí a nakonec opatrně zapracujeme sníh z bílků.
6. Směs navršíme na předpečený korpus a posypeme parmazánem.
7. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 35–40 minut, až se náplň zpevní a povrch získá zlatou barvu. Necháme dobře vystydnout (případně vychladit v chladničce) a až poté krájíme.