Banánovo-arašídové sušenky s čokoládou
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Sušenky! Zvenku krásně křupavé a vevnitř měkoučké a plné čokolády a arašídů.
Do pěny vyšleháme Alsan, arašídové máslo a třtinový cukr.
Pak přidáme rozmačkané banány, vanilkové aroma a čokoládu.
Následně lehce vmícháme směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) se sodou a guarovou gumou. Vznikne nám pevné, avšak ne moc tuhé těsto, které se nelepí na ruce a je jemné.
Z těsta tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosovém cukru.
Kuličky klademe na plech vyložený pečícím papírem, kde je rozmáčkneme na vyšší placičku. (Aby se těsto při pečení nerozteklo a výsledná sušenka byla zvenku křupavá a uvnitř měkká, je potřeba, aby bylo těsto vyšší.) Kuličky můžeme rozmáčknout vidličkou namočenou v cukru, paličkou na maso, nebo jakýmkoliv razítkem na cukroví.
Pečeme na 160° C dozlatova.