RECEPTY ADVENI

Banánovo-arašídové sušenky s čokoládou

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Banánovo-arašídové sušenky s čokoládou
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Martina Vašíčková

Autor receptu

.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Sušenky! Zvenku krásně křupavé a vevnitř měkoučké a plné čokolády a arašídů.

Do pěny vyšleháme Alsan, arašídové máslo a třtinový cukr.

Pak přidáme rozmačkané banány, vanilkové aroma a čokoládu.

Následně lehce vmícháme směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) se sodou a guarovou gumou. Vznikne nám pevné, avšak ne moc tuhé těsto, které se nelepí na ruce a je jemné.

Z těsta tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosovém cukru.

Kuličky klademe na plech vyložený pečícím papírem, kde je rozmáčkneme na vyšší placičku. (Aby se těsto při pečení nerozteklo a výsledná sušenka byla zvenku křupavá a uvnitř měkká, je potřeba, aby bylo těsto vyšší.) Kuličky můžeme rozmáčknout vidličkou namočenou v cukru, paličkou na maso, nebo jakýmkoliv razítkem na cukroví.

Pečeme na 160° C dozlatova.

Foto: Martina Vašíčková
  • recept Banánovo-arašídové sušenky s čokoládou
  • recept Banánovo-arašídové sušenky s čokoládou