RECEPTY ADVENI

Bagety

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Bagety

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
Koupit
Bezlepková směs na chlebové a tmavé pečivo BREADS & BAGUETTES 750 g
Bezlepková směs na chlebové a tmavé pečivo BREADS & BAGUETTES 750 g
Koupit
La Teta

Autor receptu

Píše blog o bezlepkové kuchyni, ke které se dostala díky diagnoze celiakie u syna a manžela. Jejím cílem je ukázat lidem, že stravovat se bez lepku nemusí nutně znamenat odbývat se a hledat kompromis. I bezlepková kuchyně může mít téměř identickou chuť jako kuchyně klasická.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Z výše uvedených ingrediencí připravíme2 bagety.

Zelenou a Modrou směs a všechny ostatní suroviny vsypeme do mísy a důkladně promícháme. Postupně přidáme tekuté suroviny a vypracujeme hladké těsto, které přetáhneme potravinovou fólií a necháme ho zdvojnásobit objem.

Troubu rozpálíme na 250 °C a vložíme do ní formu na bagety i s víkem, aby se zahřála.

Těsto rozdělíme na 2 poloviny a z každé na pomoučené ploše vytvarujeme bagetu. Vytvarované bagety pak, ideálně ve formě na kynutí baget, necháme cca 10 minut odpočívat. Pokud formu nemáte, můžete si pomoci třemi utěrkami, které svinete do ruliček, dáte v menších rozestupech vedle sebe a bagety uložíte mezi ně.

Cca po deseti minutách přeneseme bagety do trouby. Ve formě pečeme cca 25 minut. Následně odděláme víko a dopékáme do požadované barvy.

Po vytažení necháme vychladnout na mřížce.

Foto: La Teta
  • recept Bagety