Bagety
Bez lepku Bez vajec Bez sóji
Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Z výše uvedených ingrediencí připravíme2 bagety.
Zelenou a Modrou směs a všechny ostatní suroviny vsypeme do mísy a důkladně promícháme. Postupně přidáme tekuté suroviny a vypracujeme hladké těsto, které přetáhneme potravinovou fólií a necháme ho zdvojnásobit objem.
Troubu rozpálíme na 250 °C a vložíme do ní formu na bagety i s víkem, aby se zahřála.
Těsto rozdělíme na 2 poloviny a z každé na pomoučené ploše vytvarujeme bagetu. Vytvarované bagety pak, ideálně ve formě na kynutí baget, necháme cca 10 minut odpočívat. Pokud formu nemáte, můžete si pomoci třemi utěrkami, které svinete do ruliček, dáte v menších rozestupech vedle sebe a bagety uložíte mezi ně.
Cca po deseti minutách přeneseme bagety do trouby. Ve formě pečeme cca 25 minut. Následně odděláme víko a dopékáme do požadované barvy.
Po vytažení necháme vychladnout na mřížce.