RECEPTY ADVENI

Bábovka podmáslová

Bez lepku Bez sóji

Bábovka podmáslová

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Stáňa Hartová

Autor receptu

K domácímu pečení ji před časem přivedla láska. Láska k muži, který má intoleranci na lepek, láska k sobě sama, když hledala vhodnou terapii, láska k bezlepkovému kvásku, který si sama vypěstovala, láska k Adveni, když zjistila, jak krásně se s ní peče, láska k…

Ingredience

Dle budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Klasické podmáslí dnes vytlačily z pultů nejrůznější jogurtové nápoje a kefíry, ale naše babičky a prababičky na něj nedaly dopustit. Tento lahodný mléčný nápoj má velmi nízké procento tuku, zároveň obsahuje hodnotné mléčné bílkoviny, lecitin a vápník. Z MODRÉ Adveni jsme upekli podmáslový chléb a libovali si nad jeho vláčností. Dnes je na řadě podmáslová bábovka.

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, který si zatím dáme stranou.

Žloutky s cukrem krystal a změklým máslem, nebo Herou vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání přilijeme kysané podmáslí. Následně vmícháme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVÁ) smíchanou s kypřicím práškem.

Na závěr velmi zvolna a opatrně vmícháme připravený sníh z bílků.

Bábovkovou formu vytřeme tukem a vysypeme moukou a přelijeme do ní těsto.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 50 minut. Po prvních 20 minutách pečení přikryjeme vrch formy alobalem a dále pečeme s ním. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou a také tím, jakou formu použijeme. Zda je bábovka upečená, prověříme známým testem se špejlí. Zapíchneme ji do středu bábovky a ven musí „vyjít“ čistá.

Bábovku necháme nejprve trochu zchladnout ve formě. Poté vyklopíme na mřížku.

Bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem, až když je zchladlá.

Foto: Adveni
  • recept Bábovka podmáslová
  • recept Bábovka podmáslová