RECEPTY ADVENI

Bábovka kávová

Bez lepku Bez sóji

Bábovka kávová

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Věděli jste, že káva je druhou nejprodávanější komoditou na světě? Předstihne ji pouze ropa. Pokud také patříte k milovníkům tohoto nápoje s charakteristickou chutí a vůní, jistě se nad následujícím receptem velmi zaradujete. Inspirací pro tuto bábovku nám byl recept uveřejněný na www.damskaliga.cz, avšak upravili jsme množství ingrediencí a přizpůsobili ho do bezlepkové varianty.

Cukr krupici a vejce vyšleháme do pěny.

Přilijeme smetanu a olej a jemně promícháme.

Do tekuté směsi postupně vmícháme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVÁ) smíchanou s kypřicím práškem.

Bábovkovou formu vytřeme tukem a vysypeme moukou a přelijeme do ní zhruba polovinu těsta.

Instantní kávu rozpustíme v trošce vody a spolu s kakaem a trochou rumu vmícháme do druhé poloviny těsta. Tu pak nalijeme do bábovkové formy na první polovinu.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 50 minut. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou a také tím, jakou formu použijeme. Po prvních 20 minutách pečení přikryjeme vrch formy alobalem a dále pečeme s ním. Zda je bábovka upečená, prověříme známým testem se špejlí. Zapíchneme ji do středu bábovky a ven musí „vyjít“ čistá.

Bábovku necháme nejprve trochu zchladnout ve formě. Poté vyklopíme na mřížku.

Bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem, až když je zchladlá.

Inspirováno receptem uveřejněným na damskaliga.cz.

Foto: Adveni
  • recept Bábovka kávová