RECEPTY ADVENI

Bábovka arašídová

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Bábovka arašídová

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Stáňa Hartová

Autor receptu

K domácímu pečení ji před časem přivedla láska. Láska k muži, který má intoleranci na lepek, láska k sobě sama, když hledala vhodnou terapii, láska k bezlepkovému kvásku, který si sama vypěstovala, láska k Adveni, když zjistila, jak krásně se s ní peče, láska k…

Ingredience

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tento recept je důkazem toho, jak spousta báječných věcí vznikne omylem. Stačí se při objednávání na e-shopu „ukliknout“ a místo mandlové mouky objednat arašídovou. Inspirovat se na internetu receptem „lepkovým“, převést ho do bezlepkové podoby a úžasná a rychlá bábovka je na světě.

1. V jedné misce rozšleháme vejce s oběma cukry, vmícháme ovocnou šťávu a jemně mleté arašídy.

2. V druhé misce smícháme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVOU), kypřicí prášek a vanilkový pudink.

3. Moučnou směs důkladně vmícháme do vaječné.

4. Můžeme přidat rozinky a kandované ovoce.

5. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané tukem a vysypané moukou.

6. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C zhruba 1 hodinu. Zda je korpus upečený, zkontrolujeme špejlí. Zapíchneme ji do středu a ven musí vyjít čistá. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou.

7. Bábovku vyjmeme z formy, až trochu zchladne.

8. Posypeme moučkovým cukrem.

Foto: Stáňa Hartová
  • recept Bábovka arašídová
  • recept Bábovka arašídová