Bábovka arašídová
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Tento recept je důkazem toho, jak spousta báječných věcí vznikne omylem. Stačí se při objednávání na e-shopu „ukliknout“ a místo mandlové mouky objednat arašídovou. Inspirovat se na internetu receptem „lepkovým“, převést ho do bezlepkové podoby a úžasná a rychlá bábovka je na světě.
1. V jedné misce rozšleháme vejce s oběma cukry, vmícháme ovocnou šťávu a jemně mleté arašídy.
2. V druhé misce smícháme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVOU), kypřicí prášek a vanilkový pudink.
3. Moučnou směs důkladně vmícháme do vaječné.
4. Můžeme přidat rozinky a kandované ovoce.
5. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané tukem a vysypané moukou.
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C zhruba 1 hodinu. Zda je korpus upečený, zkontrolujeme špejlí. Zapíchneme ji do středu a ven musí vyjít čistá. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou.
7. Bábovku vyjmeme z formy, až trochu zchladne.
8. Posypeme moučkovým cukrem.