RECEPTY ADVENI

Amarant po středomořsku

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Amarant po středomořsku
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Na lžíci oleje ze sušených rajčat krátce orestujeme na plátky nakrájený česnek. Vsypeme suchý amarant a 1–2 minuty ho za stálého míchání opražíme. Zalijeme vodou, přidáme zelené fazolky, na kostičky nakrájenou cuketu, přepůlené olivy a drobně pokrájená sušená rajčata. Ochutíme bazalkou a oreganem, přiklopíme pokličkou a od doby varu vaříme 20 minut. Dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat.

  • recept Amarant po středomořsku
  • recept Amarant po středomořsku