Zelný nákyp s kaštanovou moukou
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Přestože dnes už máme kaštanovou mouku dostupnou celý rok, jedlé kaštany jsou bezesporu spojeny s podzimem. Když se spojí s červeným zelím a kořením, dostaneme skvělý rychlý nákyp, který nás nejen zasytí, ale také dodá celou dávku živin. To abychom si stihli pořádně vybudovat imunitu na zimu.
Zelí nakrájíme na tenké proužky a dáme na 20 minut povařit. Poté slijeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na proužky, česnek očistíme. Na pánvi zpěníme máslo a cca 2 minutky v něm opečeme nadrcený česnek. Poté přidáme cibuli a opékáme 10 minut. Přisypeme kmín a necháme 2 minutky opékat. Nakonec vmícháme zelí, přivřeme a necháme ještě cca 10 minut podusit společně s cibulí na másle. Po 10 minutách vyjmeme a necháme vychladnout.
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Oddělíme bílky od žloutků, žloutky smícháme s kořením. Bílky našleháme se špetkou soli do pěny. Do žloutkové směsi vmícháme vychladlou zelnou směs a vmícháme kaštanovou mouku. Nakonec vmícháme bílkovou pěnu, vložíme do pekáčku vyloženého papírem na pečení a pečeme 30–35 minut.