Zdravý jablečný chlebíček s nopálovou moukou
Bez lepku Bez mléka Bez vajec

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Snídejte lehce, zdravě, sladce a stylově. Tento chlebíček by prošel určitě i pod lupami výživových poradců či kontrolorů naší váhy – je plný vlákniny, minerálních látek a vitamínů.
1. Jablíčka oloupeme, nasekáme nebo lépe nahrubo nastrouháme, přelijeme citr. šťávou a promísíme s cukry. Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu vymažeme např. Stellou, vysypeme čirokovou polohrubou moukou.
2. Ve vedlejší misce promícháme mouky, kakao, skořici a kypřidlo. Ke strouhaným a odpočinutým jablíčkům (pustí šťávu) přilijeme olej a polovinu jablečného džusu, promícháme. Přisypeme moučnou směs, opatrně promícháme s jablečným základem. Pokud je těsto příliš suché přilijeme po troškách další džus (záleží to na šťavnatosti jablíček). Vlhké těsto přelijeme do formy, uhladíme a pečeme cca 25–35 minut. Nebo až je špejle zapíchnutá do středu po vytažení z těsta suchá.
3. Po upečení necháme chlebíček ve formě vychladnout na mřížce. Po vychladnutí vyklopíme na delší talíř, případně pocukrujeme.