Základní máslové sušenky
Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Máslové sušenky jsou klasika, která nikdy neomrzí. S naší směsí a receptem je jejich příprava jednoduchá a může být i zábavná – obzvláště pokud si pořídíte hravá razítka na sušenky. Doporučujeme podávat je s kvalitním čajem o páté jako praví Angličané.
1. Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme s cukrem. Přidáme máslo nakrájené na kostky a přilijeme mléko. Ručně vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme odpočinout v lednici cca 30 minut.
2. Odebíráme kousky těsta a tvarujeme kuličky o průměru zhruba 2 cm. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Každou kuličku palcem jemně „rozmáčkneme“ do šířky.
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C cca 15 minut, zvolíme program horkovzduch.
4. Po upečení necháme sušenky zchladnout na pečícím papíře, aby ztuhly.
Poznámka
Sušenky je možné chuťově obměnit např. přidáním citronové šťávy, skořice, kakaa, zeleného čaje. Ozdobit je můžeme ořechy, kousky čokolády či sušeného ovoce. Zkrátka, fantazii se meze nekladou.