Vrstvený pohár z Adveni teffové kaše
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Pracovní postup
Tuhle dobrotu podávejte jedině za odměnu…
1. Švestky necháme kapat na sítku. Toffu nakrájíme na kostičky a rozmixujeme s přísadami na ochucený tvaroh. Nápoj s vanilkovou příchutí zahřejeme, přidáme skořici a zašleháme do něj po lžících kaši. Necháme chvilku zchladnout, aby nebyla úplně horká.
2. Vrstvíme do pohárových skleniček – kaše, okapané švestky, toffu tvaroh. Opakujeme a končíme vrstvou kaše. Podáváme vlažné nebo můžeme nechat vychladit.
Zuzčin toffu tvaroh
Našleháme 200 g bílého toffu se šťávou a kůrou z poloviny BIO citronu, 2 lžícemi tekutého med, jedním cukrem s pravou vanilkou a jednou polévkovou lžící slunečnicového oleje.
Tip
Místo rostlinného mléka lze samozřejmě použít i mléko kravské ochucené cukrem s vanilkou a místo toffu lze ochutit tvaroh. Pokud ho samozřejmě můžete…