Voňavý čirok s čočkou a listovým špenátem
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Pracovní postup
Čirok i čočku propláchneme a nejlépe přes noc namočíme každé zvlášť do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme vodou a dáme vařit. Po 30 minutách přidáme slitou čočku a společně vaříme dalších 30 minut, až jsou obě suroviny měkké. Podle potřeby doléváme vodu.
V nepřilnavé pánvi rozpálíme olej a na středním plameni minutu opékáme hořčičné semínko a kmín, až se rozvoní. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání necháme zezlátnout. Poté přidáme špenát a necháme zavadnout. Vmícháme směs koření garam masala. Takto připravenou směs vmícháme do uvařeného a slitého čiroku s čočkou, osolíme a můžeme podávat.
Poznámka
Garam masala je indická kořenicí směs, obsahuje římský kmín, černý pepř, hřebíček, skořici, muškátový květ, koriandr, kardamon, bobkový list a případně i další druhy koření.


