RECEPTY ADVENI

Voňavá quinoová kaše Adveni s karamelovým ovocem

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Voňavá quinoová kaše Adveni s karamelovým ovocem
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Na kaši

Na karamelové ovoce

Pracovní postup

1. Ovoce omyjeme, oloupeme (jablko, hrušku, banán) a nakrájíme na 2–3 cm kousky navlékneme na špejle. Troubu nahřejeme na 230 °C nejlépe na gril. Ovocné špízky vložíme do pečící nádoby vyložené alobalem posypeme ze všech stran cukrem. Necháme grilovat cca 5 minut z jedné a 5 minut z druhé strany až se na ovoci vytvoří karamelová krustička.

2. Mezitím zahřejeme mléko, přidáme cukr a citronovou kůru, za stálého míchání přisypáváme kaši do hustoty např. rýžové či krupičné kaše.

3. Kaši dáme na talíř nebo do mističky a ozdobíme teplými ovocnými špízy. Ovoce můžeme i ze špízu sundat a zamíchat do teplé kaše.

  • recept Voňavá quinoová kaše Adveni s karamelovým ovocem