Voňavá quinoová kaše Adveni s karamelovým ovocem
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Na kaši
Na karamelové ovoce
Pracovní postup
1. Ovoce omyjeme, oloupeme (jablko, hrušku, banán) a nakrájíme na 2–3 cm kousky navlékneme na špejle. Troubu nahřejeme na 230 °C nejlépe na gril. Ovocné špízky vložíme do pečící nádoby vyložené alobalem posypeme ze všech stran cukrem. Necháme grilovat cca 5 minut z jedné a 5 minut z druhé strany až se na ovoci vytvoří karamelová krustička.
2. Mezitím zahřejeme mléko, přidáme cukr a citronovou kůru, za stálého míchání přisypáváme kaši do hustoty např. rýžové či krupičné kaše.
3. Kaši dáme na talíř nebo do mističky a ozdobíme teplými ovocnými špízy. Ovoce můžeme i ze špízu sundat a zamíchat do teplé kaše.