Vlašský čokoládový koláč
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Pracovní postup
Tentokrát se podíváme na zoubek mouce z vlašských ořechů. Pokud nemáte doma mlýnek na ořechy a přesto chcete využít kvalitní ořechy chráněné proti oxidaci, mouka z vlašských ořechů je to pravé ořechové. Tento recept pochází od Báry, za což moc děkujeme. Určitě jej vyzkoušejte. A když jej necháte den odležet, bude ještě lepší.
Pečeme v troubě na 180 °C v dortové formě (22 cm). Mouku smícháme s práškem do pečiva a skořicí, můžeme přidat špetku soli. Cukr vyšleháme s vejci, pak zašleháme půlku změklého másla, přidáme vanilkový extrakt. Zbylé máslo rozpustíme ve vodní lázni s čokoládou, jakmile se směs rozpustí (nesmí být horká), vlijeme do vajíčkové směsi. Vše dobře promícháme a vsypeme mouku. Rozetřeme do vymazané formy, rozmístíme vlašské ořechy a pečeme cca 25 minut.