Vláčný koláč z kokosové mouky s ovocem
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Na drobenku
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Úžasně vláčný koláč, který můžeme připravit stokrát a pokaždé jinak podle toho, jaké ovoce zrovna zvolíme.
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přilijeme olej a po částech přiléváme vodu a šlehačem krátce vyšleháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe omytým a na kousky nakrájeným ovocem a posypeme drobenkou, kterou jsme připravili z tuku, mouky a cukru. Pečeme při 160 °C, až než se těsto přestane lepit na špejli. Doba pečení záleží na troubě a na šťavnatosti a množství ovoce, cca 30–45 min.
Na polovinu koláče jsem použila mražený černý rybíz, na druhou čerstvé švestky nakrájené na drobné kostičky a posypané lžičkou mleté skořice.