Vláčný chléb s cuketou a rozmarýnem
Bez lepku Bez mléka Bez sóji
Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Někdy je potřeba zajít v dietě ještě dále a ulehčit tělu od veškerých obilnin. Ani v takovém období se nemusíte vzdávat svého oblíbeného chleba. Kokosová mouka spolu s vejci je zárukou pořádné dávky bílkovin, rozmarýn působí proti alergiím a zánětu, a cuketa dodá chlebu velmi vláčnou chuť. Pokud snesete trochu česneku, nezapomeňte jej přidat, působí stejně dobře jako antibiotika.
Vejce, rozpuštěné máslo, nadrcený česnek a jablečný ocet smícháme a přidáme nastrouhanou cuketu (před přidáním ručně vyždímáme vodu). V druhé misce smícháme mouku s kořením a sodou. Suchou směs přimícháme k cuketové směsi a přelijeme do předem vymazané formy na chléb. Posypeme hrubou mořskou solí a kmínem. Pečeme 50 minut při 170 °C (řídíme se vlastní troubou, cca 160–180 °C). Před krájením necháme plně vychladnout.