Věnečky podle Pavly Nadrchalové
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Žloutkové věnečky podle Lenky Jurečkové jsme si připravili zde. Je to základní recept pro zvládnutí odpalovaného těsta a stal se velmi oblíbeným. Zde Vám přinášíme recept na věnečky podle paní Pavly Nadrchalové. Jak to ta paní Pavla dělá, že její příspěvky se ve FB bezlepkových skupinách vždy stanou hitem? Rohlíky Nadrchalky ze Zelené, kremrole z Hnědé a nyní věnečky z Červené Adveni. Věnečky paní Pavly jsou navíc bezlaktózové, místo másla pracují s olejem.
Do hrnce nalijeme vodu a olej, přidáme sůl a dáme vařit.
Když začne voda vařit, odstavíme hrnec z plotny a vsypeme do něj veškerou směs PASTA & GNOCCHI (tzv. ČERVENOU) a důkladně rozmícháme vařečkou.
Pak hrnec vrátíme zpět na plotnu, kde jsme nastavili střední teplotu a vaříme ještě 2 minuty.
Odpálené těsto necháme zcela vychladnout. Pak do něj vařečkou ručně vmícháme vejce jedno po druhém, aby se do těsta zapracovaly. Pak těsto přendáme do mísy robota a metlou K ještě důkladně promícháme.
Do cukrářského sáčku zakončeného zubatou (hodně otevřenou) špičkou dáme těsto.
Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme věnečky – nevyplněná kolečka, stříkáme (točíme) dvě vrstvy na sebe. Mezi jednotlivými kusy necháváme dostatečné rozestupy. Před vložením do trouby těsto na plechu ještě postříkáme vodou z rozprašovače.
Troubu rozpálíme na 200 °C, program horní a dolní ohřev. Plech vložíme do prostřední části trouby. Po několika minutách se těsto zvedne. Jakmile na věnečcích nejsou bublinky oleje a jsou lehce růžové, jsou hotové. Pozor, troubu po celou dobu pečení neotevíráme. Pečeme jen jeden plech, následně druhý.
Upečené věnečky necháme vychladnout na mřížce.
Věnečky rozkrojíme, až jakmile vychladnou. Plníme krémem.