RECEPTY ADVENI

Vanilkové rohlíčky s oříšky

Bez lepku Bez sóji

Vanilkové rohlíčky s oříšky
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Nebe v kuchyni

Autor receptu

Nebe v kuchyni! Vládne v něm Aneta, která svou radost z vaření a pečení sdílí na svém webu už od roku 2015. Aneta vášeň pro pečení zdědila po své prababičce, která byla skvělou cukrářkou. I o její recepty, které jsou rodinným stříbrem, se s námi Aneta ráda podělí.

Ingredience

Na těsto

Na obalování

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Úžasně křupavé a přitom křehké voňavé vanilkové rohlíčky, které chutnají přesně jako ty lepkové, co pekla moje prababička. Zkusila jsem je upéct s předstihem, aby byla jistota, že budou dobré i odleželé po pár týdnech.

Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 50 rohlíčků.

1. Všechny ingredience dáme do mísy a zpracujeme hladké těsto, které necháme min. 2 hodiny odležet v lednici (klidně i přes noc). Před pečením těsto vytáhneme a necháme změknout, aby se s ním dobře pracovalo.

2. Použijeme formičky, vykrajovátka nebo jiné vychytávky a tvoříme rohlíčky. Také je můžeme udělat klasicky ručně – vyválíme si tenký váleček, který si nakrájíme na stejné dílky, ze kterých uděláme malé válečky a vytvarujeme do tvaru rohlíčku. Nedělejme rohlíčky moc velké, protože při pečení zvětší svůj objem.

3. Pečeme na 170° C lehce do zlatova cca 8–10 minut. Necháme je na plechu chvíli odležet, aby nebyly úplně horké a nelámaly se nám. Ještě vlažné je opatrně obalujeme ve vanilkovém moučkovém cukru.

TIP: Pokud rohlíčky budeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě vyložené papírovým ubrouskem (vsákne mastnotu a vlhkost – ideální je občas ho vyměnit), vydrží skvělé a vláčné i několik týdnů.

Foto: Nebe v kuchyni
  • recept Vanilkové rohlíčky s oříšky