RECEPTY ADVENI

Tygří sušenky

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Tygří sušenky
Vegajo
Hlavní přísada
Vegajo
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Bezlepkově peče již dlouhé roky. Vyhlášené je její bezlepkové kváskové pečení. Specializuje se na celozrnné bezlepkové pečení. Její znalosti této problematiky jsou výjimečné. Je zakladatelkou a administrátorkou FB skupiny: Pečeme a vaříme (převážně) celozrnně bez lepku. Alex je autorka unikátní Rebelské kuchařky.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Směs Adina je příjemně nasládlá a nepotřebuje velký přídavek cukru. Za pár minut máte upečená jemně nasládlé sušenky – ke kávě, vínu, nebo jen tak.

Suché přísady zpracujeme s máslem na drobenku. Přilijeme med a mošt. Vznikne lepivá hmota, kterou můžeme zpracovat hned, ale lépe se tvaruje po alespoň půlhodinovém odležení v lednici. Tvarujeme kuličky velikosti lískového ořechu (z asi půl kávové lžičky těsta). Můžeme obalit v hnědém cukru. Dáváme na plech trochu dále od sebe – pečením nabudou a trochu se roztečou. Pečeme na 170 °C 5–10 minut. V posledních minutách hlídáme, aby se nepřipálily.

Foto: Alexandra Brunnerová
  • recept Tygří sušenky