Tygří sušenky
Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Směs Adina je příjemně nasládlá a nepotřebuje velký přídavek cukru. Za pár minut máte upečená jemně nasládlé sušenky – ke kávě, vínu, nebo jen tak.
Suché přísady zpracujeme s máslem na drobenku. Přilijeme med a mošt. Vznikne lepivá hmota, kterou můžeme zpracovat hned, ale lépe se tvaruje po alespoň půlhodinovém odležení v lednici. Tvarujeme kuličky velikosti lískového ořechu (z asi půl kávové lžičky těsta). Můžeme obalit v hnědém cukru. Dáváme na plech trochu dále od sebe – pečením nabudou a trochu se roztečou. Pečeme na 170 °C 5–10 minut. V posledních minutách hlídáme, aby se nepřipálily.
Foto: Alexandra Brunnerová