RECEPTY ADVENI

Tygří kaše

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Tygří kaše
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Bezlepkově peče již dlouhé roky. Vyhlášené je její bezlepkové kváskové pečení. Specializuje se na celozrnné bezlepkové pečení. Její znalosti této problematiky jsou výjimečné. Je zakladatelkou a administrátorkou FB skupiny: Pečeme a vaříme (převážně) celozrnně bez lepku. Alex je autorka unikátní Rebelské kuchařky.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Šáchorové hlízky se anglicky jmenují Tiger Nuts – tygří ořechy. S touto kaší budete mít už od rána sílu jako tygr a vydržíte s ní až do oběda.

Všechny suroviny smícháme a uchováváme v suchu a chladu. Na kaši vezmeme cca 5 lžic hotové směsi a zalijeme vroucí vodou (šáchor se postará o mléčnou chuť) nebo mlékem – zhruba 200 ml. Vzhledem k datlím a šáchoru bude kaše mírně sladká, kdyby to vám, nebo vašim dětem nestačilo, možno přisladit medem nebo hnědým cukrem.

Poznámka

Na rozdíl od instantních extrudovaných kaší je toto velice přírodní výrobek a také velice sytý. Recept je na cca 400 g hotové směsi, kterou si můžete přizpůsobit podle chuti a rodinných zvyklostí – místo pohankové mouky můžete dát vločky, jakékoli, udělat si kaši kakaovou, více oříškovou, či naopak jen se šáchorem, jáhlovou moukou a datlemi – na takové si asi pochutnávaly děti faraónů...

Foto: Alexandra Brunnerová
  • recept Tygří kaše