RECEPTY ADVENI

Tyčinky

Bez lepku Bez sóji

Tyčinky
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Lenka Jurečková

Autor receptu

Lenka se stala nejznámějším propagátorem bezlepkového chleba s psylliem. Ten podle jejího návodu pečou tisíce lidí odkázaných na bezlepkovou dietu a láskyplně mu přezdívají Jureček!

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

V jednoduchosti je síla. Tak by se stručně daly popsat oblíbené tyčinky z listového těsta. Seznam ingrediencí opravdu není dlouhý: kromě těsta si vystačíte jen s vajíčkem na potření, solí a nějakou tou posypkou v podobě kmínu, papriky nebo třeba sezamových semínek. Na druhou stranu, právě tento jednoduchý recept naplno prověří kvalitu listového těsta. Pokud je správně připraveno, užijete si naplno všechny jeho přednosti – od velkolepého úvodního křupnutí, přes efektně oddělené vrstvy jednotlivých listů, po dojem lehkosti bez nepříjemně „umaštěného“ pocitu na závěr.

Z výše uvedených surovin připravíme 1 plech tyčinek.

Listové těsto připravíme dle receptu na přípravu tradičním způsobem nebo dle receptu na přípravu zjednodušeně.

Vychlazené listové těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na obdélník 25 × 30 cm. Roztřepené okraje odkrojíme.

Těsto rádýlkem nařežeme na tyčinky libovolné délky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem.

Potřeme rozmíchaným vejcem.

Posypeme kořením nebo semínky dle chuti.

Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C po dobu 15 minut, program horní a dolní ohřev.

Foto: Lenka Jurečková
  • recept Tyčinky