Tyčinky
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
V jednoduchosti je síla. Tak by se stručně daly popsat oblíbené tyčinky z listového těsta. Seznam ingrediencí opravdu není dlouhý: kromě těsta si vystačíte jen s vajíčkem na potření, solí a nějakou tou posypkou v podobě kmínu, papriky nebo třeba sezamových semínek. Na druhou stranu, právě tento jednoduchý recept naplno prověří kvalitu listového těsta. Pokud je správně připraveno, užijete si naplno všechny jeho přednosti – od velkolepého úvodního křupnutí, přes efektně oddělené vrstvy jednotlivých listů, po dojem lehkosti bez nepříjemně „umaštěného“ pocitu na závěr.
Z výše uvedených surovin připravíme 1 plech tyčinek.
Listové těsto připravíme dle receptu na přípravu tradičním způsobem nebo dle receptu na přípravu zjednodušeně.
Vychlazené listové těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na obdélník 25 × 30 cm. Roztřepené okraje odkrojíme.
Těsto rádýlkem nařežeme na tyčinky libovolné délky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem.
Potřeme rozmíchaným vejcem.
Posypeme kořením nebo semínky dle chuti.
Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C po dobu 15 minut, program horní a dolní ohřev.