RECEPTY ADVENI

Koláč tvarohový rebarborový

Bez lepku Bez sóji

Koláč tvarohový rebarborový

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Kateřina Hájková

Autor receptu

Kateřina hojně peče ze směsí Adveni a z jejích výsledků přechází zrak...

Ingredience

Na drobenku

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Rebarbora (jinak taky reveň) je zelenina, ale velmi často se využívá jako ovoce. Má úžasnou kyselkavou chuť, která sladká jídla a moučníky vyšperkuje. Nejinak je tomu v tomto receptu.

Budeme potřebovat menší plech (cca 30×20 cm) a pečící papír na jeho vyložení.

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh, který si zatím ponecháme stranou.

Ze žloutků, cukru a tuku ušleháme hustou pěnu. Následně do vzniklé pěny zašleháme i tvaroh.

Do žloutkové hmoty vmícháme Fialovou směs s práškem do pečiva.

Nakonec jemně vmícháme bílkový sníh.

Vzniklé těsto naneseme na plech vyložený pečícím papírem.

Poklademe nakrájenou rebarboru.

Posypeme drobenkou.

Pečeme cca 30–35 minut na 170 °C.

Foto: Kateřina Hájková
  • recept Koláč tvarohový rebarborový
  • recept Koláč tvarohový rebarborový