Koláč tvarohový rebarborový
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na drobenku
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Rebarbora (jinak taky reveň) je zelenina, ale velmi často se využívá jako ovoce. Má úžasnou kyselkavou chuť, která sladká jídla a moučníky vyšperkuje. Nejinak je tomu v tomto receptu.
Budeme potřebovat menší plech (cca 30×20 cm) a pečící papír na jeho vyložení.
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh, který si zatím ponecháme stranou.
Ze žloutků, cukru a tuku ušleháme hustou pěnu. Následně do vzniklé pěny zašleháme i tvaroh.
Do žloutkové hmoty vmícháme Fialovou směs s práškem do pečiva.
Nakonec jemně vmícháme bílkový sníh.
Vzniklé těsto naneseme na plech vyložený pečícím papírem.
Poklademe nakrájenou rebarboru.
Posypeme drobenkou.
Pečeme cca 30–35 minut na 170 °C.
Foto: Kateřina Hájková