RECEPTY ADVENI

Tvarohovobramborové knedlíky s třešněmi a čokoládou

Bez lepku Bez sóji

Tvarohovobramborové knedlíky s třešněmi a čokoládou
Bezlepkové bramborové knedlíky RAZ DVA 300 g
Hlavní přísada
Bezlepkové bramborové knedlíky RAZ DVA 300 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Jó, třešně zrály, sladký třešně zrály… A jak to bylo dál? Všechny jsme je otrhali a ty, co jsme hned nesnědli, schovali jsme do lahodných knedlíků! Je pravda, že třešňové knedlíky nejsou úplně běžnou záležitostí, ale možná je načase to právě teď změnit. A čím je dochutit? Zapomeňte na mák, strouhanka ať vás ani nenapadne! Sofistikovaná chuť třešní si žádá něco speciálního. Co takhle hořká čokoláda?

Pokud Vás ovocné tvarohovobramborové knedlíky zaujmou, můžete vyzkoušet také tvarohovobramborové knedlíky s jahodami a praženou strouhankou, tvarohovobramborové knedlíky s malinami, vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou, tvarohovobramborové knedlíky s meruňkami a zakysanou smetanou.

Z výše uvedených ingrediencí uvaříme 9 knedlíků.

Ze směsi na bezlepkové bramborové knedlíky raz dva, tvarohu a vajíčka vypracujeme středně husté těsto. Necháme ho 10 minut odpočinout na kuchyňské lince.

Třešně omyjeme a zbavíme pecek.

Dáme vařit vodu, do které přidáme špetku soli.

Z těsta oddělujeme kousky, balíme do něho zhruba 3 třešně (dle velikosti) a zakulacujeme.

Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 8–10 minut dle velikosti.

Uvařené knedlíky dáme na talíř, posypeme moučkovým cukrem a nastrouhanou tmavou čokoládou a polijeme rozpuštěným máslem.

Foto: Adveni a Lukas Art
  • recept Tvarohovobramborové knedlíky s třešněmi a čokoládou