Tvarohovobramborové knedlíky s meruňkami a zakysanou smetanou
Bez lepku Bez sóji
Ingredience
Na dokončení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Základní recept na bramborové těsto jsme zde obohatili o svěží tvaroh. Knedlíky tak získají na vláčnosti. Doporučujeme použít ovoce, které se s tvarohovým těstem kombinuje nejčastěji. Milovníci kyselkavých chutí nedají dopustit na meruňky. Aby té kyselosti nebylo příliš, meruňky vypeckujeme a otvor po pecce vyplníme malou kostkou cukru. Podávané se zakysanou smetanou jsou tyto knedlíky fenomenální!
Pokud Vás ovocné tvarohovobramborové knedlíky zaujmou, můžete vyzkoušet také tvarohovobramborové knedlíky s jahodami a praženou strouhankou, tvarohovobramborové knedlíky s třešněmi a čokoládou, tvarohovobramborové knedlíky s malinami, vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.
Z výše uvedených ingrediencí uvaříme 9 knedlíků.
Ze směsi na bezlepkové bramborové knedlíky raz dva, tvarohu a vajíčka vypracujeme středně husté těsto. Necháme ho 10 minut odpočinout na kuchyňské lince.
Meruňky vypeckujeme tak, že je podélně nakrojíme jen do tří čtvrtin a pecku vytáhneme. Dovnitř umístíme kostičku cukru.
Dáme vařit vodu, do které přidáme špetku soli.
Z těsta oddělujeme kousky, balíme do něho oslazené meruňky a zakulacujeme.
Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 8–10 minut dle velikosti.
Uvařené knedlíky dáme na talíř, posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Podáváme s kopečkem vychlazené zakysané smetany.