RECEPTY ADVENI

Tvarohovobramborové knedlíky s meruňkami a zakysanou smetanou

Bez lepku Bez sóji

Tvarohovobramborové knedlíky s meruňkami a zakysanou smetanou
Bezlepkové bramborové knedlíky RAZ DVA 300 g
Hlavní přísada
Bezlepkové bramborové knedlíky RAZ DVA 300 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Základní recept na bramborové těsto jsme zde obohatili o svěží tvaroh. Knedlíky tak získají na vláčnosti. Doporučujeme použít ovoce, které se s tvarohovým těstem kombinuje nejčastěji. Milovníci kyselkavých chutí nedají dopustit na meruňky. Aby té kyselosti nebylo příliš, meruňky vypeckujeme a otvor po pecce vyplníme malou kostkou cukru. Podávané se zakysanou smetanou jsou tyto knedlíky fenomenální!

Pokud Vás ovocné tvarohovobramborové knedlíky zaujmou, můžete vyzkoušet také tvarohovobramborové knedlíky s jahodami a praženou strouhankou, tvarohovobramborové knedlíky s třešněmi a čokoládou, tvarohovobramborové knedlíky s malinami, vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.

Z výše uvedených ingrediencí uvaříme 9 knedlíků.

Ze směsi na bezlepkové bramborové knedlíky raz dva, tvarohu a vajíčka vypracujeme středně husté těsto. Necháme ho 10 minut odpočinout na kuchyňské lince.

Meruňky vypeckujeme tak, že je podélně nakrojíme jen do tří čtvrtin a pecku vytáhneme. Dovnitř umístíme kostičku cukru.

Dáme vařit vodu, do které přidáme špetku soli.

Z těsta oddělujeme kousky, balíme do něho oslazené meruňky a zakulacujeme.

Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 8–10 minut dle velikosti.

Uvařené knedlíky dáme na talíř, posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Podáváme s kopečkem vychlazené zakysané smetany.

Foto: Adveni a Lukas Art
  • recept Tvarohovobramborové knedlíky s meruňkami a zakysanou smetanou