Tvarohovobramborové knedlíky s malinami, vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou
Bez lepku Bez sóji
Ingredience
Na dokončení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Tak tomuhle se říká láska. Horká láska! Oblíbený pohár nemusíme zdlouhavě představovat: horké maliny, řádná porce vanilkové zmrzliny a kopec nadýchané šlehačky. Pokud si nemůžete pomoct a v cukrárně objednáváte stále dokola Horkou lásku, pak máme pro vás dobrou zprávu. Ukryli jsme maliny do tvarohovobramborového těsta a kouzlem je z dezertu hlavní chod.
Pokud Vás ovocné tvarohovobramborové knedlíky zaujmou, můžete vyzkoušet také tvarohovobramborové knedlíky s jahodami a praženou strouhankou, tvarohovobramborové knedlíky s meruňkami a zakysanou smetanou, tvarohovobramborové knedlíky s třešněmi a čokoládou.
Z výše uvedených ingrediencí uvaříme 9 knedlíků.
Ze směsi na bezlepkové bramborové knedlíky raz dva, tvarohu a vajíčka vypracujeme středně husté těsto. Necháme ho 10 minut odpočinout na kuchyňské lince.
Dáme vařit vodu, do které přidáme špetku soli.
Z těsta oddělujeme kousky, balíme do něho zhruba 3 maliny (dle velikosti) a zakulacujeme.
Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 8–10 minut dle velikosti.
Uvařené knedlíky dáme na talíř, posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Připravíme šlehačku.
Smetana ke šlehání musí být dobře vychlazená. Vytáhneme ji z ledničky tedy až těsně před samotným šleháním. Nachladíme i mísu ke šlehání.
Elektrickým šlehačem začneme na nízké rychlosti a postupně ji zvyšujeme. Na závěr rychlost zase postupně ubíráme. Nešleháme příliš dlouho, max. několik minut. Správnou konzistenci poznáme tak, že když z mísy vytáhneme metlu, šlehačka se za ní táhne a tvoří malé špičky.
Knedlíky podáváme s vanilkovou zmrzlinou a kopečkem šlehačky.