Tvarohovobramborové knedlíky s jahodami a praženou strouhankou
Bez lepku Bez sóji
Ingredience
Na dokončení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Když se zeptáme dětí, jaké ovocné knedlíky mají nejraději, většina z nich odpoví: „No přece jahodové!“ Není lepší způsob, jak oslavit začátek prázdnin než uvařit svým ratolestem jahodové knedlíky. Pražená strouhanka jim dodá lahodný oříškový akcent. Kynutá či tvarohová klasika je super, ale tato bramborovotvarohová obměna má rozhodně něco do sebe!
Pokud Vás ovocné tvarohovobramborové knedlíky zaujmou, můžete vyzkoušet také tvarohovobramborové knedlíky s meruňkami a zakysanou smetanou, tvarohovobramborové knedlíky s třešněmi a čokoládou, tvarohovobramborové knedlíky s malinami, vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.
Z výše uvedených ingrediencí uvaříme 9 knedlíků.
Ze směsi na bezlepkové bramborové knedlíky raz dva, tvarohu a vajíčka vypracujeme středně husté těsto. Necháme ho 10 minut odpočinout na kuchyňské lince.
Jahody omyjeme a necháme okapat.
Dáme vařit vodu, do které přidáme špetku soli.
Z těsta oddělujeme kousky, balíme do něho jahody a zakulacujeme.
Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 8–10 minut dle velikosti.
Do pánve nasypeme strouhanku a krátce ji na sucho pražíme, mícháme.
Pak přisypeme třtinový cukr a dál mícháme, až strouhanka a cukr začnou lehce tmavnout. Bude to za malou chvilku. Pozor, aby se nám strouhanka s cukrem nepřismahla.
Pak přidáme máslo a vše na ohni umícháme dozlatova.
Knedlíky polijeme rozpuštěným máslem a můžeme je v upražené strouhance obalit, nebo je jen posypeme.