Třešňovo-čokoládové energy kuličky
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Na cca 15 kuliček potřebujete
Pracovní postup
Na poslední cestě po Amsterdamu jsem v jednom malém obchůdku se zdravou výživou ochutnala moc dobré bezlepkové kuličky vyráběné z chufa mouky, nebo-li ze zemní mandle. Tato mouka je nejen bezlepková, ale také výživná a vhodná i pro alergiky na ořechy. Je to taková pochoutka pro všechny. Tentokrát jsem se rozhodla vločky z chufa zpracovat za studena.
Pokud máme měkké datle jako medjool, pouze je opláchneme, pokud máme tvrdší / suché, je dobré je předem na chvilku namočit do vody. Poté je v sekáčku / robotu / mixéru rozmixujeme na pastu, do které postupně přidáváme další ingredience. Pokud je hmota moc pevná, přidejte vodu po lžících. Ručně vytvarujeme kuličky, které můžeme obalit v mleté skořici či jiném koření. Uchováváme v lednici, v případě, pokud skladujeme delší dobu, zamrazíme. Dobrou chuť.