RECEPTY ADVENI

Těstoviny z červené čočky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Těstoviny z červené čočky
Mouka z červené čočky 250 g, DMT 15.11.2021
Hlavní přísada
Mouka z červené čočky 250 g, DMT 15.11.2021
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Bezlepkově peče již dlouhé roky. Vyhlášené je její bezlepkové kváskové pečení. Specializuje se na celozrnné bezlepkové pečení. Její znalosti této problematiky jsou výjimečné. Je zakladatelkou a administrátorkou FB skupiny: Pečeme a vaříme (převážně) celozrnně bez lepku. Alex je autorka unikátní Rebelské kuchařky.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Suroviny smícháme a zaděláme těsto. Je-li těsto příliš řídké, přidáme trochu mouky, drobí-li se, přidáme pár kapek vody. Zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet cca 30 minut, ale možno až 24 hodin. Na vále posypaném moukou nebo ve strojku rozválíme na tenko a nakrájíme požadované tvary. Vaříme v osolené vodě 1–3 minuty.

  • recept Těstoviny z červené čočky