Teffovo-pohankové perníčky
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Někdo rád sušenky a někdo zase raději perníčky. Tyto jsou z pohankové a teffové mouky, tedy nejen bezlepkové, ale také výživné.
Cukr, med a vejce rozšleháme na hladkou hmotu. Mouky smícháme s kořením a sodou a vmícháme do vaječné směsi. Jakmile máme zapracováno, přidáme na závěr povolené máslo. Pevné nelepivé těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odležet do druhého dne.
Troubu rozehřejeme na 160 °C. Vyválíme cca 3–5 mm silný plát a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme 10 minut. Necháme lehce vychladnout a sejmeme z plechu. Dáme odležet do uzavřené nádoby s rozkrojeným jablkem, jablko pravidelně kontrolujeme, aby nám nezačalo plesnivět, případně vyměníme.