RECEPTY ADVENI

Teffovo-pohankové perníčky

Bez lepku Bez sóji

Teffovo-pohankové perníčky
Teffová mouka tmavá 250 g, DMT 09.08.2023
Hlavní přísada
Teffová mouka tmavá 250 g, DMT 09.08.2023
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Někdo rád sušenky a někdo zase raději perníčky. Tyto jsou z pohankové a teffové mouky, tedy nejen bezlepkové, ale také výživné.

Cukr, med a vejce rozšleháme na hladkou hmotu. Mouky smícháme s kořením a sodou a vmícháme do vaječné směsi. Jakmile máme zapracováno, přidáme na závěr povolené máslo. Pevné nelepivé těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odležet do druhého dne.

Troubu rozehřejeme na 160 °C. Vyválíme cca 3–5 mm silný plát a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme 10 minut. Necháme lehce vychladnout a sejmeme z plechu. Dáme odležet do uzavřené nádoby s rozkrojeným jablkem, jablko pravidelně kontrolujeme, aby nám nezačalo plesnivět, případně vyměníme.

  • recept Teffovo-pohankové perníčky