„Tatrankové“ kuličky z kaštanové kaše Adveni
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Ze všech surovin vypracujeme pevné nelepivé těsto. Mléko přidáváme postupně podle potřeby tak, aby se těsto nerozsýpalo, já jsem přidala asi 3 lžíce. Z těsta tvarujeme kuličky, které můžeme obalit v mletých oříšcích nebo kokosu. Pokud je nesníte, vydrží kuličky několik dní.
Základní těsto je možné doplnit mletými ořechy, šáchorem, kokosem, dochutit skořicí nebo kakaem.
Poznámka
Suchá kaštanová kaše připomíná svou chutí tatranky. Když mě na to kamarádka přivedla, vzpomněla jsem si na oblíbené vánoční cukroví připravované právě z tatranek. Na této verzi si můžou pochutnat i bezlepkáři a nemusí jim být líto, že tatranky nesmějí.