Sýrový quiche s řepnými lístky
Bez lepku Bez sóji
Ingredience
Krusta
Náplň
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
V kuchyni často můžeme využít i suroviny, které by jiní rovnou vyhodili. Přitom se často jedné o suroviny, které mohou být cenným zdrojem živin. Třeba takové řepné listy. Můžete je využít nejen jako obdobu špenátu, ale třeba jako náplň do koláče.
Smícháme mouky s povoleným máslem, a jakmile nám vznikne drobenka, přidáme žloutek. Zapracujeme a postupně po lžících přidáváme studenou vodu, abychom vypracovali hladké těsto na korpus. Zabalíme do sáčku a dáme na 30 minut odležet do lednice.
Mezitím nakrájíme lístky a stonky řepy na drobno a ve větší pánvi či hrnci 5 minut podusíme na lžíci vody. Odstavíme a necháme vychladnout.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu o průměru 27 cm vyložíme papírem na pečení a připravené těsto vmačkáme rovnoměrně do formy. Propícháme lehce vidličkou, přikryjeme druhým papírem na pečení a posypeme fazolemi na pečení. Dáme péct na 15 minut. Fazole uklidíme a korpus necháme lehce vychladnout.
Podušené lístky smícháme s nasekanou cibulí a zbylými ingrediencemi. Nakonec vmícháme trochu pohankové nebo jiné mouky na zahuštění. Rozprostřeme do lehce vychladlého korpusu. Troubu nastavíme na 180 °C a pečeme 40 minut.