Sušenky z banánové mouky
Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Banánová mouka je plná vlákniny a v kombinaci s čerstvým banánem a máslem z ní vytvoříte chutné sušenky bez vajec i lepku.
Smícháme sypké ingredience a postupně vpracujeme máslo. Na závěr přidáme rozmačkaný banán. Hmotu dáme na 20 minut do lednice. Troubu rozehřejeme na 170 °C a přichystáme si plech na pečení, který vyložíme papírem na pečení nebo podložkou.
Těsto rozdělíme na 20 kousků, vyválíme v dlaních kuličky, které pak na plechu rozplácneme na sušenky. Pečeme 15 minut. Necháme vychladnout na plechu a až poté sejmeme (pokud budete zkoušet dřív, tak se rozpadnou). Sušenky jsou měkké, vláčné a mají tendenci trochu lepit, skladujte tedy vyložené na papíru na pečení (pokud je dřív nesníte).