RECEPTY ADVENI

Sušenky s burákovým máslem

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Sušenky s burákovým máslem
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Stáňa Hartová

Autor receptu

K domácímu pečení ji před časem přivedla láska. Láska k muži, který má intoleranci na lepek, láska k sobě sama, když hledala vhodnou terapii, láska k bezlepkovému kvásku, který si sama vypěstovala, láska k Adveni, když zjistila, jak krásně se s ní peče, láska k…

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tyto sušenky se u nás zabydlely navždy. Pro milovníky burákového másla, což my jsme, droga.

1. Burákové a běžné máslo utřeme s cukrem krupice a s vanilkovým cukrem. Přidáme vejce a opět utřeme.

2. Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme s kakaem a zapracujeme do utřeného másla s cukrem a vejcem.

První dva body můžete udělat ručně, nebo v robotu za použití K-metly (ideálně se silikonovými okraji).

3. Těsto přendáme na vál a zapracujeme do něho čokoládovou "rýži".

4. Rukou uždibujeme kousky velikosti vlašského ořechu a tvarujeme kuličky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem a lehce je rukou zploštíme.

5. Pečeme 13 minut na 175° C, program horko-vzduch.

6. Po vyndání z trouby necháme sušenky vychladnout na plechu a pak je přendáme zchladnout na mřížku.

Foto: Stáňa Hartová
  • recept Sušenky s burákovým máslem
  • recept Sušenky s burákovým máslem