Strouhaný kaštanový koláč
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Těsto
Náplň
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
O tom, že kombinace jablek a kaštanové mouky je skvělá, není pochyb. Pokud máte málo času nebo chcete trochu změnu, zkuste vláčný strouhaný koláč.
Těsto připravíme den dopředu. Smícháme suché ingredience, přidáme kokosový olej a vejce se žloutky a zpracujeme v hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v lednici přes noc uležet.
Troubu rozehřejte na 165–170 °C. Jablka zbavte jadřince a nastrouhejte na hrubo. Středně velký plech vyložte papírem na pečení. Vyjměte těsto z lednice a ihned nastrouhejte nahrubo (pracujte rychle, aby nepovolil kokosový olej). Půlku hmoty rozprostřete na plech. Na vrch rozložte nastrouhaná jablka a posypejte zbytkem těsta. Pečte 40 minut.