Sněhové koule
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
V jednoduchosti je síla. Toho jsou důkazem i tyto sněhové koule. Minimum ingrediencí, snadná příprava a vynikající výsledek. Autorka receptu, Míša Landová, toto cukroví pro jeho lahodnou chuť přezdívá marcipánky. Můžeme je považovat za českou obdobu italských sušenek amaretti.
Podle receptu Míšy Landové – víkendové pečení: Mandlové kuličky (bez mouky)
Z výše uvedeného množství ingrediencí připravíme cca 40 koulí.
Důležité pokyny na úvod
- Ingredience odvažujeme přesně.
- Teplotu vody, se kterou smícháme směs PAVLOVA & MERINGUE (tzv. BÍLÁ) měříme kuchyňským teploměrem. Správná teplota je 50–55 °C.
Do čisté mísy odvážíme směs PAVLOVA & MERINGUE (tzv. BÍLÁ) a přidáme vodu ohřátou na 50–55 °C. Promícháme metličkou.
V misce smícháme mleté loupané mandle a cukr, přilijeme směs PAVLOVA & MERINGUE (tzv. BÍLÁ) rozmíchanou ve vodě, přidáme pár kapek mandlového extraktu, nebo likéru Amaretta a důkladně promícháme. Vznikne nám lepivé mazlavé těsto.
Z těsta tvarujeme malé kuličky, obalujeme je v cukru krupice a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 20 minut.
Necháme vychladnout na plechu, pak přendáme na chladící mřížku.
Uchováváme v uzavřené dóze. I po 2 týdnech jsou krásně měkké a vláčné.