RECEPTY ADVENI

Sněhové koule

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Sněhové koule
Bezlepková směs PAVLOVA & MERINGUE 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs PAVLOVA & MERINGUE 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

V jednoduchosti je síla. Toho jsou důkazem i tyto sněhové koule. Minimum ingrediencí, snadná příprava a vynikající výsledek. Autorka receptu, Míša Landová, toto cukroví pro jeho lahodnou chuť přezdívá marcipánky. Můžeme je považovat za českou obdobu italských sušenek amaretti.

Podle receptu Míšy Landové – víkendové pečení: Mandlové kuličky (bez mouky)

Z výše uvedeného množství ingrediencí připravíme cca 40 koulí.

Důležité pokyny na úvod

  • Ingredience odvažujeme přesně.
  • Teplotu vody, se kterou smícháme směs PAVLOVA & MERINGUE (tzv. BÍLÁ) měříme kuchyňským teploměrem. Správná teplota je 50–55 °C.

Do čisté mísy odvážíme směs PAVLOVA & MERINGUE (tzv. BÍLÁ) a přidáme vodu ohřátou na 50–55 °C. Promícháme metličkou.

V misce smícháme mleté loupané mandle a cukr, přilijeme směs PAVLOVA & MERINGUE (tzv. BÍLÁ) rozmíchanou ve vodě, přidáme pár kapek mandlového extraktu, nebo likéru Amaretta a důkladně promícháme. Vznikne nám lepivé mazlavé těsto.

Z těsta tvarujeme malé kuličky, obalujeme je v cukru krupice a klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 20 minut.

Necháme vychladnout na plechu, pak přendáme na chladící mřížku.

Uchováváme v uzavřené dóze. I po 2 týdnech jsou krásně měkké a vláčné.

Foto: Adveni
  • recept Sněhové koule