RECEPTY ADVENI

Slunečnicovo-mandlové pusinky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Slunečnicovo-mandlové pusinky
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Pracovní postup

Pusinky jsou velmi jednoduché a přitom mohou velmi dobře posloužit jako dezert i dekorace. S pusinkami si můžete hrát a je jen na vaší fantazii, zda je obalíte v čokoládě, naplníte krémem nebo třeba domácí marmeládou. Fantazii se meze nekladou. A všechny jsou nejen bez lepku, ale také bez mléka.

Troubu předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme papírem na pečení.

Bílky vyšleháme se špetkou soli do sněhu a postupně vmixujeme panelu. Mixujeme do té doby, než se nám začnou dělat špičky (když vyjedete s metličkami ven, zůstanou pevné špičky). Poté vmícháme postupně směs mouky a mletých ořechů. Naplníme cukrářský sáček s širokou špičkou a tvoříme na plech pusinky. Do každé pusinky můžeme zapíchnout plátek mandle. Pečeme 25 minut. Dobrou chuť.

Foto: Kašulka
  • recept Slunečnicovo-mandlové pusinky