RECEPTY ADVENI

Škvarkové pagáče

Bez lepku Bez sóji

Škvarkové pagáče
Bezlepková směs na chlebové a tmavé pečivo BREADS & BAGUETTES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na chlebové a tmavé pečivo BREADS & BAGUETTES 750 g
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Bezlepkově peče již dlouhé roky. Vyhlášené je její bezlepkové kváskové pečení. Specializuje se na celozrnné bezlepkové pečení. Její znalosti této problematiky jsou výjimečné. Je zakladatelkou a administrátorkou FB skupiny: Pečeme a vaříme (převážně) celozrnně bez lepku. Alex je autorka unikátní Rebelské kuchařky.

Ingredience

Na těsto

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Vynikající k vínu, chuťově výraznějšímu salátu, polévce. Rychlé a efektní!

V míse smícháme směs BREADS & BAGUETTES (tzv. MODRÁ), sůl, kmín a prášek do pečiva. Přidáme zakysanou smetanu, vejce, bílé víno. Uhněteme těsto. Na závěr přidáme nasekané škvarky a ještě propracujeme. Pokud jsou škvarky hodně mastné a těsto se lepí, uložíme ho na chvíli do ledničky.

Těsto přeneseme na pomoučený vál a vyválíme na obdélník o tloušťce 0,5 cm.

Vykrajujeme kolečka. Například „kostičkovátkem“ na bramborový salát, jeho drátky udělají pěkný vzorek.

Plech vyložíme pečícím papírem a kolečka na něj poskládáme dále od sebe (s „rozestupy“).

Kolečka potřeme rozšlehaným vejcem.

Pečeme na 180 °C, 10–15 minut do růžova.

Foto: Alexandra Brunnerová
  • recept Škvarkové pagáče