RECEPTY ADVENI

Salámové růžičky

Bez lepku Bez sóji

Salámové růžičky
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Lenka Jurečková

Autor receptu

Lenka se stala nejznámějším propagátorem bezlepkového chleba s psylliem. Ten podle jejího návodu pečou tisíce lidí odkázaných na bezlepkovou dietu a láskyplně mu přezdívají Jureček!

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

V životě jsou situace, které vyžadují ostřejší přístup. Romantické růžičky promění v drsňáky řízná náplň z pikantního salámu. Tyhle ostré kvítky z listového těsta skvěle obstojí na každé oslavě. Jejich předností je, že skvěle vypadají, a přitom nejsou náročné na přípravu. Ozdobte s nimi studené mísy nebo je servírujte zvlášť – v obou případech se stanete královnou večírku. Jen nezapomeňte včas obstarat dostatečnou zásobu nápojů, po takových čertovských kvítkách je pekelná žízeň.

Z výše uvedených surovin připravíme 12 salámových růžiček.

Listové těsto připravíme dle receptu na přípravu tradičním způsobem nebo dle receptu na přípravu zjednodušeně.

Vychlazené listové těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na cca 0,5 cm vysoký plát.

Plát těsta rozdělíme na 12 proužků.

Každý proužek potřeme kečupem, pár centimetrů na konci proužku necháme nepotřených. Viz foto 1.

Kolečka salámu rozpůlíme, uložíme na vrchní polovinu proužků tak, aby se přes sebe částečně překrývaly. Viz foto 2.

Srolujeme. Viz foto 3.

Takto připravené růžičky po bocích potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Můžeme je uložit do kovové formy na muffiny, aby lépe držely tvar. Viz foto 4.

Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C po dobu 13–15 minut, program horní a dolní ohřev.

Foto: Lenka Jurečková
  • recept Salámové růžičky
  • recept Salámové růžičky
  • recept Salámové růžičky
  • recept Salámové růžičky
  • recept Salámové růžičky