Rychlé sušenky z kokosové mouky
Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Pokud kokosovou mouku vůbec neznáte, měli byste zbystřit. Jedná se o skvělou, bezlepkovou náhradu mouk pro vaše pečení. Ať už máte celiakii, cukrovku, vysoký cholesterol, potíže s trávením či držíte paleo dietu, kokosová mouka vám může přinést bezpečné chuťové zážitky.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme papírem na pečení.
Smícháme si všechny ingredience dohromady, vznikne nám lepivé těsto. To namokřenýma rukama rozdělíme postupně na 16 kousků (nejdříve na poloviny, zase na poloviny atd, až dostaneme 16 kousků). Z každého kousku rychle vytvarujeme kuličku, kterou pak prsty na plechu rozplácneme na tenkou sušenku. Pečeme v troubě cca 8 minut. Jakmile začne sušenka hnědnout či hnědnou okraje, vyjmeme (lehce se nám spálí!) a necháme na plechu dojít. Nepokoušejte se sušenky ihned sundat, celé by se rozpadly. Necháme vychladnout a poté sejmeme.