RECEPTY ADVENI

Rychlé houstičky

Bez lepku Bez sóji

Hlavní přísady

Bezlepkový chléb ENERGY tmavý
Bezlepkový chléb ENERGY tmavý
Koupit
Vegajo
Vegajo
Koupit
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Bezlepkově peče již dlouhé roky. Vyhlášené je její bezlepkové kváskové pečení. Specializuje se na celozrnné bezlepkové pečení. Její znalosti této problematiky jsou výjimečné. Je zakladatelkou a administrátorkou FB skupiny: Pečeme a vaříme (převážně) celozrnně bez lepku. Alex je autorka unikátní Rebelské kuchařky.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Když je vedro a nechce se ani zadělávat, ani péct, přijde vhod recept na bochánky, které jsou hotové za půl hodiny, jdou jíst ještě teplé a přitom vydrží vláčné i několik dní.

Sýr rozsekáme v sekáči robotu nebo v mixéru s vejci. V míse smícháme směs, sůl, prášek do pečiva, sodu a Veganovo vejce. Přilijeme vejce se sýrem a naředíme tekutinou tak, aby vzniklo těsto hustoty jako bramborová kaše. Pomocí dvou lžic nebo kopečkovátka na zmrzlinu tvoříme bochánky na plech, vyložený papírem na pečení. Po každém bochánku namočíme lžíce nebo kopečkovátko ve vodě. Z uvedené dávky je asi 10–12 kopečků. Nahoře je nařízneme navlhčeným nožem a upečeme v troubě vyhřáté na 170 °C dozlatova a dokud se špejle, zapíchnutá do jednoho z bochánků, nevytáhne skoro suchá. Trvá to 15–20 minut.