Buchta rychlá kefírová
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na dokončení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Rychlá, výborná, vláčná, osvěžující, navíc na základě kefíru, který, jak známo, je zdraví prospěšný. To zní jako buchta "ideál". Tento recept rozhodně zařaďte do Vašeho kuchařského repertoáru.
Pro představu uvádíme, že recept počítá s hrnkem o objemu 2 dcl.
V jedné misce důkladně smícháme suché ingredience. V druhé misce důkladně smícháme tekuté ingredience. Pak smícháme suchou a tekutou směs dohromady.
Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe na ni meruňky. Posypeme drobenkou, kterou jsme si připravili z másla, cukru a směsi BAKE A CAKE.
Pečeme na 170 °C cca 50 minut. Vzhledem k tomu, že každá trouba peče trošku jinak, před vytažením z trouby provedeme klasický test špejlí.
Foto: Jana Fialková