RECEPTY ADVENI

Řezy Mrož

Bez lepku Bez sóji

Řezy Mrož

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Kateřina Hájková

Autor receptu

Kateřina hojně peče ze směsí Adveni a z jejích výsledků přechází zrak...

Ingredience

Na náplň

Na polevu

Budeme také potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Jste spíše na „Mrože“, nebo na „Míši“? Pokud pod tenkou vrstvou křupavé čokolády mlsně hledáte tvaroh, klikněte na Míša řezy. Pokud Vás lákají vychlazené jahody, zůstaňte zde.

Nanuky Mrož a Míša – každý je jiný a přesto mají mnoho společného. Milují je malí i velcí a vynalézavé pekařky na ně vytvořily variaci v podobě řezů. Na internetu jich koluje celá řada. Řezy Mrož v bezlepkové podobě s Fialovou Adveni nazkoušela Káťa a jsou vynikající. Je na Vás jakou polevu zvolíte, zda tradiční tmavou, nebo módní z bílé čokolády. Úspěch budete mít v každém případě.

Žloutky oddělíme od bílků.

Bílky se špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh a zatím je ponecháme stranou.

Žloutky s cukrem krupicí vyšleháme do pěny, přidáme horkou vodu a zamícháme.

Pak do žloutkové směsi vmícháme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVÁ) smíchanou s kypřicím práškem a nakonec jemně vmícháme připravený bílkový sníh.

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 30 minut.

Upečený korpus necháme vychladnout a mezitím si připravíme náplň.

Jahody omyjeme, očistíme a rozmixujeme.

Přidáme dva jahodové pudinky v prášku, pořádně promícháme a povaříme, aby směs zhoustla. Necháme vychladnout.

Změklé máslo vyšleháme s cukrem. Pak do něj postupně po menších částech zašleháváme jahodovou směs.

Náplní potřeme piškot, pozor část krému si ponecháme na finální zdobení.

Na závěr vše zalijeme čokoládovou polevou a ozdobíme zbývajícím krémem.

Podáváme vychlazené.

Foto: Kateřina Hájková
  • recept Řezy Mrož