Řezy Mrož
Bez lepku Bez sóji
Ingredience
Na náplň
Na polevu
Budeme také potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Jste spíše na „Mrože“, nebo na „Míši“? Pokud pod tenkou vrstvou křupavé čokolády mlsně hledáte tvaroh, klikněte na Míša řezy. Pokud Vás lákají vychlazené jahody, zůstaňte zde.
Nanuky Mrož a Míša – každý je jiný a přesto mají mnoho společného. Milují je malí i velcí a vynalézavé pekařky na ně vytvořily variaci v podobě řezů. Na internetu jich koluje celá řada. Řezy Mrož v bezlepkové podobě s Fialovou Adveni nazkoušela Káťa a jsou vynikající. Je na Vás jakou polevu zvolíte, zda tradiční tmavou, nebo módní z bílé čokolády. Úspěch budete mít v každém případě.
Žloutky oddělíme od bílků.
Bílky se špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh a zatím je ponecháme stranou.
Žloutky s cukrem krupicí vyšleháme do pěny, přidáme horkou vodu a zamícháme.
Pak do žloutkové směsi vmícháme směs BAKE A CAKE (tzv. FIALOVÁ) smíchanou s kypřicím práškem a nakonec jemně vmícháme připravený bílkový sníh.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 30 minut.
Upečený korpus necháme vychladnout a mezitím si připravíme náplň.
Jahody omyjeme, očistíme a rozmixujeme.
Přidáme dva jahodové pudinky v prášku, pořádně promícháme a povaříme, aby směs zhoustla. Necháme vychladnout.
Změklé máslo vyšleháme s cukrem. Pak do něj postupně po menších částech zašleháváme jahodovou směs.
Náplní potřeme piškot, pozor část krému si ponecháme na finální zdobení.
Na závěr vše zalijeme čokoládovou polevou a ozdobíme zbývajícím krémem.
Podáváme vychlazené.