Quiche s žampiony
Bez lepku Bez sóji
Ingredience
Na těsto
Na náplň
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Houbařská vášeň typická pro český národ nemá v Evropě a snad ani jinde na světě obdoby. Sotva začne sezóna, vytáhneme proutěné košíky pořízené speciálně za účelem houbaření a kvůli pěknému úlovku vstaneme za kuropění a dokážeme jít „lesa kraj“. Žáci prvního stupně základní školy u nás ví, jak vypadá pýchavka, a že se píše s tvrdým „ý“ a spolehlivě rozpoznají bedli či žampion. Houby sbíráme, sušíme, zavařujeme, vaříme, smažíme, pečeme, …milujeme! Quiche s žampiony pro milovníky hub i pro ty, kteří jejich kouzlu teprve podlehnou.
Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) v míse smícháme se solí, přidáme studenou vodu a studené máslo nakrájené na kostky a ručně vypracujeme těsto. Těsto přendáme na vál a znovu důkladně propracujeme do hladka. Těsto zabalíme do mikrotenového sáčku a v lednici necháme alespoň hodinu odpočinout (nejlépe však do druhého dne).
Vychlazené těsto vyválíme (nejsnadněji mezi dvěma průhlednými fóliemi) a vyložíme jím formu, kterou jsme vytřeli máslem. Formu vyloženou těstem opět vložíme do lednice a to alespoň na půl hodiny.
Náplň si připravíme takto. Očištěné a nakrájené žampiony osmahneme na másle, zasypeme směsí BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ), za stálého míchání přilijeme mléko, smetanu, ochutíme citronovou šťávou, muškátovým oříškem, solí a pepřem a nakonec přidáme žloutek.
Náplní rovnoměrně vyplníme vychlazený korpus.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C program horkovzduch po dobu cca 40 minut.
Poznámka
Inspirováno pořadem Kluci v akci