RECEPTY ADVENI

Quiche s karamelizovanou cibulkou, ančovičkami a olivami

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Quiche s karamelizovanou cibulkou, ančovičkami a olivami
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

K tomuto slanému koláči nás inspirovala kulinářská specialita původem z italské Ligurie, odkud se rozšířila i do sousední Francie – koláč zvaný pissaladière. Na rozdíl od originálu, kde základ je z těsta kynutého, jsme ale zvolili korpus z těsta křehkého, avšak zcela věrni jsme zůstali vynikající náplni. Kombinace ančoviček, zkaramelizované cibulky a černých oliv vytváří neskutečné spojení a souhru chutí.

Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) v míse smícháme se studenou vodu, přidáme studené máslo nakrájené na kostky a ručně vypracujeme těsto. Těsto přendáme na vál a znovu důkladně propracujeme do hladka. Těsto zabalíme do mikrotenového sáčku a v lednici necháme alespoň hodinu odpočinout (nejlépe však do druhého dne).

Vychlazené těsto vyválíme (nejsnadněji mezi dvěma průhlednými fóliemi) a vyložíme jím formu, kterou jsme vytřeli máslem. Formu vyloženou těstem opět vložíme do lednice a to alespoň na půl hodiny.

Na náplň si nejdříve připravíme pastu ze sardinek, ančoviček, olivového oleje, mletého hřebíčku a fenyklu. Všechny tyto ingredience smícháme a rozmixujeme na pastu.

Dále si připravíme cibuli. Oloupeme ji a nakrájíme na tenké proužky. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo. Jakmile je tuk rozpálený, přidáme nakrájenou cibuli. Pořádně ji promícháme, aby se obalila ve směsi oleje a másla. Pak ji na pánvi rovnoměrně rozložíme, snížíme teplotu sporáku na minimum a za občasného promíchání ji necháme smažit. Po 10 minutách na cibuli nasypeme sůl, promícháme a smažíme zhruba ještě 20 minut. Hlídáme, aby se cibulka nepřipálila.

Vychlazený korpus vytáhneme z lednice. Potřeme připravenou pastou. Na pastu poklademe zkaramelizovanou cibulku. Na cibulku ozdobně rozložíme zbylé ančovičky a černé olivy.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C program horkovzduch po dobu cca 30 minut.

Foto: Adveni
  • recept Quiche s karamelizovanou cibulkou, ančovičkami a olivami
  • recept Quiche s karamelizovanou cibulkou, ančovičkami a olivami