RECEPTY ADVENI

Quiche s hruškami, nivou a ořechy

Bez lepku Bez sóji

Quiche s hruškami, nivou a ořechy
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Jana Fialková

Autor receptu

V jednoduchosti je síla.

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Máte bohatou úrodu hrušek a sladké koláče už vás omrzeli? Pak je čas upéct si tenhle výborný quiche. Netvrdíme, že se zavděčíte všem, ale milovníci neotřelých sladko-slaných kombinací budou vrnět blahem. Sladké hrušky v kombinaci s pikantní Nivou a křupavými ořechy budou to pravé pro jejich mlsné jazýčky! Doporučujeme podávat s dobře vychlazeným bílým vínem.

1. Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme se špetkou soli. Zapracujeme studené máslo a vejce. Prohněteme, dokud se přísady nespojí v hladké těsto.

2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň půl hodiny, nejlépe do druhého dne.

3. Těsto vyválíme a přeneseme do formy. Propícháme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a zatížíme suchými luštěninami (cizrna, fazole, čočka). V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme cca 10–15 minut. Vyndáme z trouby, odstraníme papír s luštěninami a necháme vychladnout.

4. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Zchladlý korpus potřeme polovinou zakysané smetany. Povrch poklademe plátky hrušek, posypeme sekanými ořechy a rozdrobenou Nivou. Zakryjeme zbylou polovinou zakysané smetany.

5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu cca 15–20 minut. Necháme dobře vystydnout (případně vychladit v chladničce) a až poté krájíme.

Foto: Jana Fialková
  • recept Quiche s hruškami, nivou a ořechy