Quiche s hruškami, nivou a ořechy
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na náplň
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Máte bohatou úrodu hrušek a sladké koláče už vás omrzeli? Pak je čas upéct si tenhle výborný quiche. Netvrdíme, že se zavděčíte všem, ale milovníci neotřelých sladko-slaných kombinací budou vrnět blahem. Sladké hrušky v kombinaci s pikantní Nivou a křupavými ořechy budou to pravé pro jejich mlsné jazýčky! Doporučujeme podávat s dobře vychlazeným bílým vínem.
1. Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme se špetkou soli. Zapracujeme studené máslo a vejce. Prohněteme, dokud se přísady nespojí v hladké těsto.
2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň půl hodiny, nejlépe do druhého dne.
3. Těsto vyválíme a přeneseme do formy. Propícháme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a zatížíme suchými luštěninami (cizrna, fazole, čočka). V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme cca 10–15 minut. Vyndáme z trouby, odstraníme papír s luštěninami a necháme vychladnout.
4. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Zchladlý korpus potřeme polovinou zakysané smetany. Povrch poklademe plátky hrušek, posypeme sekanými ořechy a rozdrobenou Nivou. Zakryjeme zbylou polovinou zakysané smetany.
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu cca 15–20 minut. Necháme dobře vystydnout (případně vychladit v chladničce) a až poté krájíme.