RECEPTY ADVENI

Quiche s červenou řepou a kozím sýrem

Bez lepku Bez sóji

Quiche s červenou řepou a kozím sýrem
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Stáňa Hartová

Autor receptu

K domácímu pečení ji před časem přivedla láska. Láska k muži, který má intoleranci na lepek, láska k sobě sama, když hledala vhodnou terapii, láska k bezlepkovému kvásku, který si sama vypěstovala, láska k Adveni, když zjistila, jak krásně se s ní peče, láska k…

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Červená řepa je kořenová zelenina nabitá vitaminy a minerálními látkami. Vůbec si nezaslouží, že ji pořád „nemáme rádi“. Pro naše tělo je skutečným požehnáním a stačí jen málo, aby se proměnila v naprostou lahůdku.

Troubu předehřejeme na 200 °C program horní-dolní ohřev. Řepu rozkrojíme na půl, položíme řeznou plochou spolu s česnekem na plech, přidáme 2 snítky rozmarýnu a zakápneme 1,5 lžíce olivového oleje. Pevně přikryjeme alobalem a pečeme cca 1,5 hodiny do změknutí. Po upečení řepu necháme vychladnout, stáhneme z ní slupku a nahrubo nakrájíme.

Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ), studené máslo nakrájené na kousky, sůl, vejce a studenou vodu dáme do mísy od robotu a vypracujeme kompaktní těsto. Přendáme na vál a ještě ručně propracujeme. Z těsta vyválíme (ideálně) mezi dvěma pečícími papíry placku o průměru 30 cm.

Troubu opět předehřejeme na 200 °C program horní-dolní ohřev. Vymažeme koláčovou formu a vyložíme ji těstem. Okraje těsta pevně přitiskneme k formě. Na těsto položíme pečící papír, zatížíme ho suchými fazolemi a dáme do trouby 10 minut péct. Odděláme fazole, odstraníme pečící papír a korpus vrátíme ještě na 5 minut do trouby.

V pánvi rozehřejeme zbylý olivový olej, nakrájíme si na hrubo cibuli a v pánvi ji cca 10 až 15 minut smažíme, až zkaramelizuje. K cibuli přidáme řepu, ocet a cukr a smažíme 5 až 7 minut za častého míchání, až vznikne voňavá, lepkavá směs. Její větší částí naplníme předpečený korpus.

V míse rozšleháme vejce se smetanou, přidáme nasekaný zbylý rozmarýn, osolíme a opepříme a nalijeme na řepovou směs v korpusu. Navrch rozdrobíme kozí sýr a přidáme zbytek řepné směsi.

Troubu do třetice předehřejeme na 200 °C program horní-dolní ohřev. Quiche pečeme cca 20 minut.

Před podáváním necháme cca 15 minut zchladnout.

Foto: Stáňa Hartová
  • recept Quiche s červenou řepou a kozím sýrem
  • recept Quiche s červenou řepou a kozím sýrem
  • recept Quiche s červenou řepou a kozím sýrem
  • recept Quiche s červenou řepou a kozím sýrem