Quiche s červenou řepou a kozím sýrem
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na náplň
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Červená řepa je kořenová zelenina nabitá vitaminy a minerálními látkami. Vůbec si nezaslouží, že ji pořád „nemáme rádi“. Pro naše tělo je skutečným požehnáním a stačí jen málo, aby se proměnila v naprostou lahůdku.
Troubu předehřejeme na 200 °C program horní-dolní ohřev. Řepu rozkrojíme na půl, položíme řeznou plochou spolu s česnekem na plech, přidáme 2 snítky rozmarýnu a zakápneme 1,5 lžíce olivového oleje. Pevně přikryjeme alobalem a pečeme cca 1,5 hodiny do změknutí. Po upečení řepu necháme vychladnout, stáhneme z ní slupku a nahrubo nakrájíme.
Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ), studené máslo nakrájené na kousky, sůl, vejce a studenou vodu dáme do mísy od robotu a vypracujeme kompaktní těsto. Přendáme na vál a ještě ručně propracujeme. Z těsta vyválíme (ideálně) mezi dvěma pečícími papíry placku o průměru 30 cm.
Troubu opět předehřejeme na 200 °C program horní-dolní ohřev. Vymažeme koláčovou formu a vyložíme ji těstem. Okraje těsta pevně přitiskneme k formě. Na těsto položíme pečící papír, zatížíme ho suchými fazolemi a dáme do trouby 10 minut péct. Odděláme fazole, odstraníme pečící papír a korpus vrátíme ještě na 5 minut do trouby.
V pánvi rozehřejeme zbylý olivový olej, nakrájíme si na hrubo cibuli a v pánvi ji cca 10 až 15 minut smažíme, až zkaramelizuje. K cibuli přidáme řepu, ocet a cukr a smažíme 5 až 7 minut za častého míchání, až vznikne voňavá, lepkavá směs. Její větší částí naplníme předpečený korpus.
V míse rozšleháme vejce se smetanou, přidáme nasekaný zbylý rozmarýn, osolíme a opepříme a nalijeme na řepovou směs v korpusu. Navrch rozdrobíme kozí sýr a přidáme zbytek řepné směsi.
Troubu do třetice předehřejeme na 200 °C program horní-dolní ohřev. Quiche pečeme cca 20 minut.
Před podáváním necháme cca 15 minut zchladnout.