Quiche cuketový
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na náplň
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Cuketa je dobře dostupná po celý rok. U nás je velmi rozšířená, její pěstování je rychlé a snadné. Její jemnou chuť v tomto receptu výborně doplňuje česnek.
1. Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme se solí. Zapracujeme Zlatou Hanou a vejce. Prohněteme, dokud se přísady nespojí v hladké těsto.
2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň půl hodiny, nejlépe do druhého dne.
3. Těsto vyválíme a přeneseme do formy. Propícháme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a zatížíme suchými luštěninami (cizrna, fazole, čočka). V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme cca 10 minut. Vyndáme z trouby, odstraníme papír s luštěninami a necháme trochu zchladnout.
4. Mezitím si připravíme cuketu. Nakrájíme ji na tenké plátky a necháme tzv. vypotit, tedy posolíme, necháme odstát a osušíme.
5. Předpečený a mírně vychladlý korpus potřeme sýrem Gervais, do kterého jsme zamíchali utřený česnek.
6. Na sýr položíme připravenou cuketu.
7. Vše zalijeme směsí rozšlehaných vajec, smetany, pepře, česneku a parmezánu.
8. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 35 minut – dokud není náplň tuhá.