Pudink z teffové mouky
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
V polovině studeného mléka rozmícháme teffovou mouku, druhou polovinu mléka ohřejeme, osladíme a do horkého vmícháme namočenou mouku. Za stálého míchání přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Nalijeme do mističek, necháme vychladnout, libovolně ozdobíme a podáváme jako klasický pudink.
Poznámka
Nedávno mě napadlo, že když se vaří kaše z teffových zrníček, krásně želíruje a houstne a po vychladnutí vypadá téměř jako pudink. Zkusila jsem tedy uvařit pudink přímo z mouky a podařilo se. Zůstává jen otázkou, jak dlouho pudink provářet, některé zdroje uvádějí, že by se každá mouka měla vařit alespoň 20 minut, aby byla snadno stravitelná. Teffový pudink jsem vařila jednou 5 minut a jednou 20 minut a subjektivně se mi trávil naprosto stejně.